HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár domu a penzionu v Poděbradech způsobil vysokou škodu

Rozvinutý požár rodinného domu v Poděbradech byl na tísňovou linku středočeských hasičů nahlášen v noci na čtvrtek 25. dubna krátce po druhé hodině. 

Operační důstojník k požáru v ulici Na Hrázi vyslal tři jednotky hasičů s cisternami, výškovou technikou a velitelským automobilem. První cisterna byla na místě za dvě minuty od výjezdu. Velitel zásahu informoval, že z rodinného domu byly před příjezdem hasičů evakuovány čtyři nezraněné osoby. Střecha domu byla celá zasažena požárem, který se vzhledem k řadové zástavbě velice rychle šířil na sousední penzion. Proto velitel vyhlásil druhý stupeň poplachu a požádal o posilové jednotky.

Majitel penzionu uvedl, že v jednom z pokojů měl ubytovaného klienta, ale nebylo zcela jisté, zda je v daném okamžiku uvnitř. Hasiči v dýchací technice zahájili za pomoci vodního proudu průzkum uvnitř hořícího penzionu. Zaměřili se také na vedlejší pokoj, kde se v důsledku požáru zbortil strop. Uvnitř nebyl nalezen nikdo. Současně byl prováděn hasební zásah několika vodními proudy i za využití automobilové plošiny.

Za hodinu a půl měli hasiči požár pod kontrolou a v další fázi zásahu se soustředili na dohašování menších ohnisek a vynášení osobních věcí z rodinného domu i penzionu. Po deváté hodině dopoledne byl požár definitivně uhašen a na místě zůstaly už jen dvě poděbradské jednotky na dohlídku.

Na objasnění příčiny vzniku požáru intenzivně pracuje územně příslušný vyšetřovatel se svým krajským kolegou a také s Policií ČR. Škoda pravděpodobně přesáhne deset milionů korun.

U požáru zasahovaly profesionální jednotky ze stanic Poděbrady a Nymburk, drážní hasiči z Nymburka a dobrovolní hasiči obcí Libice nad Cidlinou, Nymburk, Pečky, Ratenice, Velké Zboží a Velký Osek.

kpt. Ing. Jaroslav Gabriel
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem