HZS hlavního města Prahy  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár dodávky v garáži rodinného domu v Újezdu nad Lesy se rozšířil po fasádě do podkroví

Ve středu 24.05.2017 zasahovalo celkem osm jednotek hasičů v ulici Borovská v pražské části Újezd nad Lesy. V 19:35 hodin tam vypukl požár v rodinném domě. Na místo dorazily profesionální jednotky ze Satalic, Strašnic, centrální a říčanské stanice. Spolu s profesionálními hasiči zasahovali u požáru i dobrovolní hasiči z Běchovic, Úval a Klánovic. Během zásahu na místo přijela ještě jednotka z Petřin.

2 Tisk_Pů007-1.JPG

K požáru došlo v garáži domu, kde hořela dodávka. Plameny se rozšířily na fasádu a částečně zasáhly i do podkroví. Proto bylo také nasazeno speciální zařízení Cobra po automobilovém žebříku. Hasiči požár likvidovali 3 C proudy v dýchací technice vnitřkem budovy a z vnější strany domu. Během zásahu bylo z objektu postupně vyneseno několik tlakových lahví.

3 Tisk_Pů001-1.JPG

Hasiči ukončili zásah ve 22:08 hodin. Vyšetřovatelé na místě zjistili, že požár byl způsoben nedbalostí při sváření v garáži. Škoda byla odhadnuta na 3.000.000 korun. 

Zařízení COBRA je efektivní nástroj pro prorážení a řezání ve všech typech materiálů. Technika řezání pomocí vodního paprsku rozprašuje vodu a vytváří velmi jemnou vodní mlhu, která má schopnost zchlazovat prostor požáru a hasit oheň.

Všechny fotografie jsou k dispozici na https://goo.gl/photos/WwWCjAB8v4qfvJg29

vytisknout  e-mailem