HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár dílny poškodil obytné prostory rodinného domu. Aktualizace

(15. 5. 2018) Požár dílny a rodinného domu v Rožnově pod Radhoštěm hasilo dnes večer pět jednotek hasičů. 

Majitel rodinného ohlásil hasičům v 18:22 hodin, že hoří dílna u rodinného domu v místní části Dolní Paseky v Rožnově pod Radhoštěm. Požární poplach byl vyhlášen profesionálním hasičům z Valašského Meziříčí a dobrovolným hasičům z Valašské Bystřice, Zašové a Prostřední Bečvy. Dále byla odvolána jednotka hasičského sboru Rožnova pod Radhoštěm od požáru kůry v průmyslovém areálu v nedalekých Viganticích. Hasiči vyjeli k požáru s 8 automobilovými cisternami.

Hasiči z Rožnova pod Radhoštěm byli na místě jako první. Průzkumem zjistili, že v hořící dílně je 20 litrový kanystr a 10 kilová tlaková nádoba na propan-butan. Další tlakovou nádobu na propan-butan, která stála venku, odpojil majitel před příjezdem hasičů. Požár se rychle šířil a plameny poškodily střechu rodinného domu, obytnou část.

K uhašení požáru bylo nasazeno několik proudů vody. Hasičům v dýchacích přístrojích se podařilo z objektu vytáhnout tlakovou nádobu. Naštěstí v ní nebyl žádný plyn. Prázdný byl i kanystr. Požár se dále nešíří od 19:01 hodin. Hasiči provádějí dohašování a vyhledávají skrytá ohniska hoření. Celý objekt je silně zakouřený.

Nejsou hlášeny žádné zraněné osoby.

Na místě je Policie České republiky a vyšetřovatel hasičů.

15. 5. 2018, 21:30 hodin

Ohledání místa požáru bylo k dnešnímu dni ukončeno a bude pokračovat zítra v dopoledních hodinách.

Škoda způsobená požárem byla určena v předběžné výši 2 000 000 korun.

16. 5. 2018, 12:45 hodin

V dopoledních hodinách se pokračovalo v ohledání místa požáru za přítomnosti příslušníka Policie České republiky - Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje, odbor kriminalistické technicky a expertiz.

Příčinou požáru byla technická závada na elektroinstalaci, a to na kondenzátoru zářivky.

Autor:  nprap. Roman Žemlička – HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem