HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár části lokomotivy zaměstnal několik jednotek hasičů.

(21. 12. 2020) V 18:56 hodin přijalo krajské operační a informační středisko HZS kraje informaci o požáru lokomotivy v Nedakonicích na Uherskohradišťsku. Na místo byla okamžitě vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Uherské Hradiště, jednotka drážních hasičů a posilové jednotky dobrovolných hasičů z Nedakonic a Polešovic. 

První jednotka byla na místě do pěti minut od vyhlášení poplachu. Po zahájení průzkumu bylo potvrzeno, že došlo k požáru v části lokomotivy a k jejímu zakouření. Hasiči ihned použili několik hasicích přístrojů a na místo byl povolán také plynový hasicí kontejner ze Zlína. K události vyjel i velící důstojník směny. K žádnému zranění při události nedošlo.

Jakmile se na místo dostavili drážní hasiči, převzali si velení na místě události. Část lokomotivy bylo nutné rozebrat a uhasit skrytá ohniska hoření. Po likvidaci požáru byly prostory odvětrány přetlakovou ventilací a jednotky se vrátily zpět na své základny. 

K události se dostavil také vyšetřovatel hasičů, který nyní zjišťuje přesnou příčinu vzniku události i výši způsobené škody.

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

Odkazy do noveho okna
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem