HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár bývalého ovčína na Rakovnicku způsobil škodu za 8 milionů

V pondělí 15. června šest minut před osmnáctou hodinou přijala tísňová linka Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje informaci o požáru bývalého ovčína v obci Slabce na Rakovnicku. 

Vzhledem k tomu, že podle prvotní informace byl požár většího rozsahu, vyslal operační důstojník k události profesionální hasiče ze stanice Rakovník a jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Hvozd, Skryje a Slabce. V rámci mezikrajské spolupráce vyjeli na místo také dobrovolní hasiči z nedalekých obcí Chřič a Zvíkovec z Plzeňského kraje.

Už během jízdy k zásahu byl z dálky vidět mohutný černý dým. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že požárem je zasažena celá střecha bývalého ovčína o rozměrech 80x20 metrů, která se vlivem požáru propadla. V současné době byl objekt využíván jako přístřešek pro zemědělské stroje, ve dvoupatrovém půdním prostoru bylo uskladněno seno.

Hasičům se podařilo pomocí několika C proudů s využitím výškové techniky požár lokalizovat krátce po devatenácté hodině. Následovalo rozebírání zřícené střešní konstrukce, vyhledávání skrytých ohnisek pomocí termokamery a jejich dohašování. Po dvaadvacáté hodině zredukoval velitel zásahu počet jednotek s tím, že zbylé zůstanou na dohlídku přes noc a ráno bude požářiště opět zkontrolováno.

Na objasnění příčiny vzniku požáru spolupracuje vyšetřovatel HZS Středočeského kraje s kriminální policií. Po konzultaci s majitelem objektu byla škoda odhadnuta na osm milionů korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Po dobu zásahu zajistila zálohu rakovnické stanice jednotka SDH Kněževes na vlastní zbrojnici.

nprap. Petr Svoboda
oddělení IZS
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem