HZS hlavního města Prahy  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár bytu si vyžádal II. stupeň poplachu

14. 7. 2016 - 18:04, Praha 4, Zlešická 

Požár bytu v 6. patře jedenáctipatrového obytného domu si vyžádal kvůli nasazení sil a prostředků II. stupeň poplachu. Hasiči zachránili z domu pomocí vyváděcích masek 10 lidí, z toho dvě děti.

Jednotky HZS hl. m. Prahy ze stanic 4, 5, 6, 11, 2 a SDH Chodov a Kunratice likvidovaly jedním vodním proudem po schodišti požár obývacího pokoje a kuchyňského koutu  v bytě  3+kk. Hasič  z automobilového žebříku pomocí tlakové vody zabránil šíření požáru po zateplené fasádě. Další proud vody byl vedený do zakouřeného bytu nad požárem. Škoda, která požárem vznikla, je odhadnutá na 1 milion korun, hasiči svým zásahem uchránili cca 5 milionů.

Jednotky z domu zachránily pomocí vyváděcích masek dvě děti a osm dospělých. Byl mezi nimi i uživatel bytu, který se před příjezdem jednotek snažil požár lokalizovat, nadýchal se zplodin hoření a byl převezený ZZS k ošetření. 

Požár zasáhl obývací pokoj a kuchyňský kout v plném rozsahu, zasažena byla i konstrukce bytového jádra. Příčina vzniku požáru je v šetření. 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem