HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár bytu si vyžádal evakuaci 100 osob, Šternberk.

Pět jednotek z řad profesionálních a dobrovolných hasičů se podílelo na likvidaci požáru bytu v panelovém domě na ulici Uničovská ve Šternberku. Informaci o požáru převzalo operační středisko HZS Olomouckého kraje krátce před půl osmou odpolední v pondělí 24.4.2017. Dle prvotních sdělení došlo k zahoření v jednom z pokojů bytové jednotky v nejvyšším patře objektu. Operační středisko k místu ihned vyslalo z profesionálních požárních stanic jednotky Šternberk, Uničov a Olomouc včetně výškové techniky, z řad dobrovolníků je doplnili hasiči Bohuňovice a Babice. 

V době příjezdu prvních jednotek byl byt z části zachvácen plameny, celkově však výrazně zakouřený. Z preventivních důvodů a také převážně z důvodu celkového zakouření i okolních chodeb bylo nutné z bytů evakuovat celkově 100 osob, vše se naštěstí obešlo bez zranění. Nicméně k místu události v závěru dorazil kolega z řad hasičů pro asistenci při intervenční posttraumatické péči a vypomohl tak při nelehké situaci pro obyvatele bytového komplexu. K události rovněž z preventivních důvodů dorazila také posádka ZZS OK.

Požár se hasičům po chvíli podařilo lokalizovat, v následujícím čase jednotky pokračovaly v postupném dohašování menších ohnisek a v komplexním ochlazení požárem zasažených místností. Během své činnosti také hasiči z objektu vynosili ohořelé vybavení a další poškozené oblečení a jiné věci. Požářiště důkladně prokontrolovali termokamerou a  veškeré prostory chodeb důkladně odvětrali, návazně na to zahájili postupné již bezpečné navracení obyvatel do svých domovů.

Požár způsobil celkovou škodu v částce 700 tis korun, příčinou vzniku požáru byla stanovena nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm.

FOTO autor - Antonín G. - neuvádět HZS OLK!

Zdeněk Hošák | HZS Olomouckého kraje

Odkazy do noveho okna

pozar bytu Šternerk - Foto Antonín G.

pozar bytu Šternerk - Foto Antonín G. 

Detailní náhled

pozar bytu Šternerk - Foto Antonín G.

pozar bytu Šternerk - Foto Antonín G. 

Detailní náhled

pozar bytu Šternerk - Foto Antonín G.

pozar bytu Šternerk - Foto Antonín G. 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem