HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár beskydské roubenky se třemi auty se škodou 5 milionů korun

Devět jednotek hasičů zasahovalo ve čtvrtek 15.8.2019 brzy ráno u požáru roubeného rodinného domku a tří osobních automobilů v obtížně přístupném beskydském terénu v Kunčicích pod Ondřejníkem (okres Frýdek-Místek). Až na lehce zraněný kotník dobrovolného hasiče se zásah obešel bez újmy na zdraví. Předběžná škoda byla odhadnuta na 5 milionů korun, příčina vzniku požáru je v šetření.

Operační středisko hasičů bylo o požáru informováno ve čtvrtek brzy ráno - krátce po čtvrt na čtyři. Do Kunčic pod Ondřejníkem ihned vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) - ze stanic Frýdek-Místek a Nošovice, společně s nimi sedm jednotek dobrovolných hasičů - Kunčice pod Ondřejníkem, Frýdlant nad Ostravicí, Frenštát pod Radhoštěm, Ostravice, Trojanovice, Kozlovice a Čeladná.

Už při příjezdu hasičů hořela celá roubenka o půdorysu 12 x 7 metrů se sedlovou střechou a také sousední dřevěný přístřešek se třemi zaparkovanými osobními automobily - Opel Corsa, Ford Focus a Škoda Felicia. Hasiči museli zasahovat v dýchací technice.

Oheň dostali pod kontrolu asi za 3 a půl hodiny, dohašení zabralo dalších několik desítek minut. Na místě zásahu byl mj. místostarosta z Kunčic pod Ondřejníkem.

Odkazy do noveho okna

pozarroubenkaautaKuncicepodOndr (1 FM)

pozarroubenkaautaKuncicepodOndr (1 FM) 

Detailní náhled

pozarroubenkaautaKuncicepodOndr (2)

pozarroubenkaautaKuncicepodOndr (2) 

Detailní náhled

pozarroubenkaautaKuncicepodOndr (3)

pozarroubenkaautaKuncicepodOndr (3) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem