HZS hlavního města Prahy  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár autoservisu v Praze 15 likvidovaly jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů

V pondělí 6. prosince 2021, krátce před půlnocí, zasahovaly jednotky pražských profesionálních a dobrovolných hasičů v ulici Hornoměcholupská v Praze 15 u požáru autoservisu. 

IMG_6835.jpg

Pro příjezdu první jednotky bylo zřejmé, že plameny zachvátily jednopodlažní budovu o rozměrech 15x15 metrů v plném rozsahu. Hasiči zasahovali v dýchací technice a na lokalizaci požáru nasadili pět vodních proudů včetně jednoho proudu z výškové techniky. 

V objektu autoservisu byly tlakové lahve, u některých došlo k jejich roztržení. Plameny zasáhly vnitřní část servisu včetně zaparkovaných vozidel a celou střechu. 

Za několik desítek minut jednotky zabránily dalšímu šíření plamenů nicméně během zásahu došlo k částečnému zřícení střechy objektu a narušení statiky budovy. 

S ohledem na počet jednotek byl vyhlášen druhý stupeň poplachu. Na místě zasahovaly jednotky pražských profesionálních hasičů ze stanice Strašnice a Chodov, spolu s chemiky z petřinské stanice a velitel směny z centrální stanice. K požáru byly postupně povolány jednotky dobrovolných hasičů z Dolních Měcholup, Dubče, Kolovrat, Kolodějí, Benic a Újezdu. 

Rozsah škod a příčina požáru jsou v šetření hasičských vyšetřovatelů a Policie ČR.

FOTOGALERIE

vytisknout  e-mailem