HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár automobilu zastavil provoz na dálnici D8

Technická závada v motorovém prostoru způsobila ve středu 26. července krátce po 17. hodině požár osobního automobilu za 22. kilometrem dálnice D8 ve směru z Prahy do Ústí nad Labem. 

Na místo vyjely cisternové automobily ze stanic Mělník a Kralupy nad Vltavou. Požár se také částečné rozšířil na přilehlé keře. Po nezbytně nutnou dobu musela být dálnice v uvedeném směru zcela uzavřena. Hned po provedené lokalizaci za použití dvou vysokotlakých proudů byl provoz obnoven jedním pruhem. Nikdo nebyl zraněn, škoda byla vyčíslena na 250 tis. Kč.

Rozvoj požáru vozidla, kde je mnoho hořlavých materiálů, je velmi rychlý. I přesto, že přenosný hasicí přístroj není součástí povinné výbavy běžného osobního automobilu, může Vám investice několika stokorun do jeho zakoupení pomoci výrazně snížit škody způsobené požárem. Více na webové stránce:http://www.hzscr.cz/clanek/tv-hasici.aspx  video „24. Požár auta“.

Při cestě hasičů k místu požáru se projevila malá příprava řidičů na tyto situace – nevytvořili pruh pro záchranná vozidla. S těmito situacemi se bohužel setkáváme velmi často. Pokud někdy řídíte motorové vozidlo na dálnici, věnujte nám ještě minutu navíc a přečtěte si alespoň tučný text v článku na stránkách BESIP: http://www.ibesip.cz/cz/pro-media/tiskove-zpravy/165-jizda-vozidel-s-pravem-prednostni-jizdy

Respektováním těchto pravidel i Vy přispějete k poskytnutí rychlejší pomoci těm z nás, kteří to zrovna potřebují!

kpt. Ing. Jaroslav Gabriel
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem