HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár automobilu v podzemní garáži zaměstnal hasiče ze Vsetína.

(11. 9. 2017) Dvě cisterny hasičů ze stanice Vsetín vyjely dnes v 8:49 hodin k hlášenému požáru osobního automobilu v podzemní garáži obchodního centra ve Vsetíně na ulici Generála Klapálka. Podle oznamovatele se jedna osoba nacházela uvnitř zakouřeného podzemního prostoru. 

Takový byl námět prověřovacího cvičení, které dnes dopoledne ověřilo nejen akceschopnost jednotky a taktiku vedení zásahu, ale také spolupráci hasičů s pověřenými zaměstnanci prodejny.

Jednotka profesionálních hasičů byla na místě do tří minut. Po provedení prvotního průzkumu byl v zakouřeném prostředí podzemních garáží proveden požární zásah a vyhledání a záchrana pohřešovaných osob. Jednu osobu, která byla nalezena a vynesena ze zakouřeného prostředí, imitovala tréninková figurína. Nečekaným překvapením byl pro jednotku také simulovaný kolaps jednoho ze zasahujících hasičů.

Po likvidaci požáru a kontrole prostor termokamerou bylo cvičení ukončeno a vyhodnocené závěry cvičení poslouží k dalšímu zlepšení činnosti jednotek požární ochrany.

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem