HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Povodně 2013: V pondělí proběhne střídání hasičů a odjezd nových posil do zatopených oblastí

V pondělí ráno odjely do zatopených oblastí nové posily z HZS Olomouckého kraje. 

První odřad profesionálních hasičů z Olomouckého kraje, který je v zatopených oblastech již od pondělí 3. června 2013, bude dnes vystřídán. Ráno odjel osm hasičů z Požární stanice v Olomouci a v Prostějově do obce Mlékojedy na Litoměřicku. Stávající odřad je na místě už od soboty, ale zatím nezačal vodu čerpat. Velitel odřadu totiž žádal na místo jeřáb, který by dvanáctitunové čerpadlo usadil na vodu. Jeřáb však v rozbahněném terénu zapadl, a tak proběhlo jeho vyproštění. Když jeřáb přijel na místo, ustavil se, ale podmáčený břeh řeky se utrhl. V současné době se řeší, jak velkokapacitní čerpadlo dostat na vodu.

Druhý odřad hasičů s velkokapacitním čerpadlem, které zapůjčilo město Přerov, je v současné chvíli v Praze - Lahvovičkách, kde čerpají zvýšenou hladinu místního rybníka. Na místě pracovala i těžká technika, která prokopala silnici, aby hasiči mohli snáze vodu odčerpávat. V dané oblasti je zatopeno několik domů. Hasiči na místě budou pracovat pravděpodobně celý dnešní den.

Dnes, v pondělí 10. června 2013, vyjel v 4:00 hodin ráno do Litoměřic psycholog HZS Olomouckého kraje spolu s jedním členem posttraumatického týmu.

Dnes, v pondělí 10. června 2013, odjela v 7:30 hodin z Požární stanice Olomouc také skupinka dvou střelmistrů. Hasiči míří do Kamenice, kde budou střídat dva střelmistry ze Záchranného útvaru Hlučín, kteří na místě drželi pohotovost.

Autor:

por.Bc.Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje
tel: 950 770 039
mobil: 725 490 377
e-mail: mluvci(zavinac)hzsol.cz

vytisknout  e-mailem