HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Poslední zásahy roku 2015 a první události nového roku

 Šestnáct minut po osmnácté hodině večerní byla jednotka profesionálních hasičů ze stanice Žamberk a dobrovolná jednotka hasičů z Jablonného nad Orlicí vyslána na požár autobusu na vlakovém nádraží v Jablonném nad Orlicí. Po příjezdu jednotek na místo zásahu bylo zjištěno, že celý autobus je již v plamenech. Uvnitř se naštěstí nikdo nenacházel. Škoda byla předběžně vyčíslena na 250 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je nyní vyšetřována.

Poslední událostí roku 2015 bylo nahlášení požáru bytu v Žamberku ve 23.25 hodin roku 2015. Hasiči byt otevřeli a zjistili, že majitel si ponechal zapnuté jídlo na sporáku. Událost se obešla bez zranění a beze škody.

Přesně v prvních patnácti minutách nového roku 2016 vyjížděli hasiči do Bystrého, kde hořel keř od zbloudilé pyrotechniky. Na místě zasahovala místní dobrovolná jednotka. Požár se obešel beze škody. Třiadvacet minut po půlnoci vyjížděli hasiči do Lukavice, okres Žamberk, kde byl nahlášen kouř z obecního úřadu. Jednalo se naštěstí pouze o požár túje o rozloze přibližně 2 x 2 m. Požár způsobila pyrotechnika.  Padesát tři minut nového roku vyjížděla jednotka z Pardubic k nahlášenému výbuchu kontejneru. Po příjezdu jednotky na místo (Palackého třída Pardubice) bylo zjištěno, že se jedná pouze o požár nepořádku u kontejnerů. Požár způsobila opět pyrotechnika.  Padesát osm minut po půlnoci hasiči vyjížděli do holické ulice Na Mušce, kde hořela od pyrotechniky plastová popelnice.

 

Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

Požár Jablonné1

požár autobusu 1 

Detailní náhled

Požár Jablonné

požár autobusu 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem