HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Poslední události roku 2017 a první výjezdy v roce 2018

Skončil starý rok a čeká nás rok nový – lepší – šťastnější. O půlnoci jsme políbili přátele, přiťukli si skleničkou sektu, popřáli si mnoho štěstí a odpálili ohňostroj. A pak už hasiči v kraji vyráželi k prvním událostem roku 2018.

Než ale hasiči přivítali nový rok zasahovali ve 23.27 hodin v ulici Luďka Matury v Pardubicích, kde se majitelům zabouchl byt a nemohli se dostat dovnitř. Posledním výjezdem hasičů v roce 2017 byl požár, který byl na operační středisko hasičů oznámen ve 23.50 hodin. Hasiči zasahovali u požáru starého dřevěného sloupu elektrického vedení v Janově. Dle slov operačního důstojníka se událost obešla beze škody. Na místě zasahovaly jednotky – profesionální z Litomyšle a Svitav a dále dobrovolné jednotky z obce Čistá, Litomyšl a Janov.

První výjezd roku 2018 zaznamenalo operační středisko hasičů v Pardubicích až v osmadvacáté minutě nového roku. Jednalo se o otevření bytu v Pardubicích, kdy se majitelé nemohli klíčem dostat do zámku. Zámek byl poničen. O dvě minuty později vyjížděli dobrovolní hasiči z Chocně k požáru doutnající pyrotechniky v Chocni na náměstí. V 0.46 hodin hasiči z Moravské Třebové likvidovali požár plastového kontejneru v centru Moravské Třebové. Požár dvou plastových kontejnerů na papír v Poličce likvidovali v 1.04 hodin místní profesionální hasiči.  V 1.13 hodin hasiči v Nerudově ulici v Pardubicích likvidovali požár krabic od pyrotechniky.

Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

plastkontejner Mor třebová

plastkontejner Mor třebová 

Detailní náhled

plastkontejner Mor třebová1

plastkontejner Mor třebová1 

Detailní náhled

Polička kontejner

Polička kontejner 

Detailní náhled

Polička kontejner1

Polička kontejner1 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem