HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Poslední den v roce 2017 pohledem hasičů

Během posledního dne v roce a bujaré noci silvestrovských oslav řešili krajští hasiči do páté hodiny ranní celkem 20 událostí, z toho 3 požáry nebo technické zásahy spojené s likvidací následků zábavní pyrotechniky. Většina událostí se odehrála během 31. 12. 2017. Oproti loňsku se tentokrát poslední den v roce 2017 a první hodiny nového roku 2018 zapíší do statistik výrazněji. Loni vyjížděli hasiči za stejný časový úsek celkem 14krát.

První výjezd hasičů v novém roce se uskutečnil už dvě minuty po půlnoci, a to v Hradci Králové. Jednalo se však o planý poplach, kdy se spustila elektronická požární signalizace. Dále vyjížděli před jednou hodinou ranní náchodští hasiči k otevření bytu a ve Špindlerově Mlýně likvidovali vrchlabští profesionální hasiči a místní jednotka požár krabic po zábavní pyrotechnice.

Největší škodu (50 tisíc korun) způsobil požár zahradní chatky ve Dvoře Králové nad Labem těsně před půlnocí. Zde bude příčina požáru předmětem dalšího vyšetřování.

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Hradec Králové – planý poplach – 1. 1. 00:02

První novoroční výjezd zaznamenali hradečtí profesionální hasiči z obou stanic už dvě minuty po půlnoci. Na krajské operační a informační středisko byla odeslána informace z elektronické požární signalizace v podzemních garážích v Kollárově ulici. Po průzkumu místa zásahu se ukázalo, že šlo o planý poplach. V čase spuštění poplachu došlo v oblasti k výpadu elektrického proudu.

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Lázně Bělohrad – dopravní nehoda – 31. 12. 13:10

Do Lázní Bělohrad, části Hřídelec vyjeli profesionální hasiči z Nové Paky. Zasahovali zde u dopravní nehody osobního vozidla, které sjelo mimo komunikaci a narazilo do stromu. Nehoda se obešla bez zranění. Řidička spolu s dcerou byly převezeny na vyšetření do zdravotnického zařízení.

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Nové Město nad Metují – technická pomoc – 31. 12. 08:40

Profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují byli povoláni do ulice Českých bratří k likvidaci požáru kontejneru. Po příjezdu na místo bylo průzkumem zjištěno, že se nejedná o požár, ale vedle kontejneru se na chodníku nacházela zapálená dýmovnice, která zadýmila přilehlou komunikaci. Jednotky zalily dýmovnici pomocí vysokotlakého proudu. Ke škodě na majetku nedošlo.

Nové Město nad Metují – technická pomoc – 31. 12. 14:27

Ke stromu opřenému o dráty elektrického vedení vyjeli do ulice Rezek opět profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují. Událost si vyžádala také přítomnost energetiků, kteří museli v části odpojit elektřinu. Hasiči poté strom rozřezali a z vedení odstranili.

Náchod – technická pomoc – 1. 1. 2018 00:54

Po hradeckém planém poplachu bylo prvním zásahem krajských hasičů v novém roce otevření bytu ve Starém Městě nad Metují. Sem mířili nejprve dobrovolní a poté i profesionální hasiči z Náchoda. Jeli na pomoc osobám, které byly zavřené na balkóně.

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Na územním odboru Rychnov nad Kněžnou byly zaznamenány pouze monitoringy situací – asistence při ohňostrojích.

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Dvůr Králové nad Labem – požár – 31. 12. 23:53

U požáru zahradní chatky v kolonii v ulici Ve Strži zasahovali profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a dále dobrovolné jednotky z Hajnic, Bílé Třemešné i Žirče. Objekt byl celý v plamenech, požár byl ve své čtvrté fázi. Škoda, kterou požár napáchal, byla vyčíslena asi na 50 tisíc korun. Událost se obešla bez zranění. Příčina požáru bude předmětem dalšího vyšetřování.

Špindlerův Mlýn – požár – 1. 1. 2018 01:33

Profesionální hasiči z Vrchlabí a dobrovolní hasiči ze Špindlerova Mlýna zasahovali u požáru krabic po použité zábavní pyrotechnice. Jednotka uhasila oheň pomocí vysokotlakého proudu. Událost se obešla bez zranění i beze škody.

vytisknout  e-mailem