HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Poryvy větru vyvracely stromy, poškodily nadzemní vedení nízkého napětí a střechu rodinného domu

(25. 11. 2017) Hasiči dnes odstraňovali následky poryvů větru na několika místech Zlínského kraje. 

Ve většině případů se jednalo o spadlé stromy, které blokovaly provoz na silničních komunikacích, a to v Jasenné a v Brumově-Bylnici na Zlínsku, a dále v Hutisku-Solanci, v Poličné a v Růžďce na Vsetínsku.

K náročnějším zásahům patřilo odstranění stromu nad garáží v Bystřičce na Vsetínsku, které od 10:25 hodin prováděli profesionální hasiči z požární stanice Valašské Meziříčí. Ti strom odstranili z automobilové plošiny. Ke škodě na majetku nedošlo.

V obci Police na Vsetínsku došlo k poškození plechové krytiny rodinného domu. Dobrovolní hasiči obce Police zde od 12:40 hodin, s využitím lezecké výstroje, provizorně opravili střešní krytinu.

Nejvážnější případ se stal v 12:36 hodin v Podhradní Lhotě na Kroměřížsku, kde spadlé stromy poškodily betonový sloup nízkého napětí. Došlo tak k přerušení dodávky elektrické energie. Profesionální hasiči z požární stanice Bystřice pod Hostýnem odstranili tři spadlé stromy s motorovými pilami a následně místo předali pohotovostní službě provozovatele rozvodné sítě.

Autor:  nprap. Roman Žemlička – HZS Zlínského kraje

Odkazy do noveho okna
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem