HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pondělní požáry na Tachovsku

V pondělí 7. srpna 2017 zasahovali hasiči na Tachovsku u čtyř požárů. Ve třech případech se jednalo o požáry na poli, jednou došlo k požáru po dopravní nehodě. Celkové škody se předpokládají vyšší než 2 miliony, hasičům se podařilo uchránit hodnoty odhadem za 6,5 milionu.

4FOTOGALERIEOd dvou hodin odpoledne bojovaly jednotky HZS Stříbro a Tachov společně s jednotkami SDH Bor, Černošín, Kladruby, Planá, Stráž a Stříbro u Těchlovic s požárem obilného pole a trávy.

Požár se rychle šířil a hasičům se ho podařilo zastavit až po hodině nasazení. Další hodinu trvalo, než byl požár zcela zlikvidován. Shořela plocha asi 300 x 550 metrů.

Škody byly předběžně vyčísleny na 300 tisíc korun, uchráněné hodnoty se odhadují na 450 tisíc.

.

DOPRAVNÍ NEHODA SE SMRTELNÝM ZRANĚNÍM A NÁSLEDNÝM POŽÁREM V SAMOSTATNÉM ČLÁNKU: ZDE

.

3FOTOGALERIEPřed půl sedmou večer vyslalo operační středisko jednotky HZS a SDH Stříbro a jako posilu jednotku SDH Kladruby na pole u Pozorky k požáru traktoru s lisem na balíky.

Traktor shořel celý a balíkovač z větší části.

Hasiči na likvidaci požáru použili proudy vody s pěnidlem. Hasební látka zanechala na vozovce film a velitel zásahu si prostřednictvím KOPIS vyžádal SÚS s posypovým vozem na úklid.

Škody při požáru se vyšplhaly na 1,8 milionu, uchráněné hodnoty se odhadují na 2 miliony. Příčina vzniku požáru se vyšetřuje.

.

5FOTOGALERIEPo 19. hodině vyhlásilo operační středisko kvůli požáru kombajnu na poli u Kšic poplach hasičům na stanicích Nýřany, Stříbro a Tachov a zároveň jednotkám SDH Pernarec a Stříbro.

Plameny se podařilo srazit samotným zemědělcům, použili šest kusů hasicích přístrojů.

Hasiči pak ochlazovali stroj na bezpečnou teplotu a smyly obilný prach. Prostor kolem kombajnu prolili vodou.

Škody by neměly přesáhnout 100 tisíc korun.

vytisknout  e-mailem