HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pondělí ve znamení požárů

Pět jednotek hasičů (profesionální z Chrudimi a dále dobrovolné z Chrasti, Skutče, Luže a Rosic) likvidovalo v pondělí 16. července v 13.27 hodin požár pole a balíkovacího stroje v Chrasti. Plameny zasáhly nejen balíkovací stroj, ale také pole o rozloze zhruba 6 hektarů. Požár se podařilo hasičům dostat pod kontrolu v 13.42 hodin a zcela zlikvidován byl v 14.43 hodin. Poslední jednotky se z místa události na své stanice vracely v 16.38 hodin. Škoda byla předběžně vyčíslena na 420 tisíc korun. Uchránit se podařilo majetek ve výši 2 miliony korun. Příčina vzniku požáru je nyní vyšetřována.

Do Míčova-Sušice k požáru hrabanky vyjížděly v 15.44 hodin tři jednotky hasičů – profesionální ze Seče, dobrovolné z Lipovce a Ronova nad Doubravou. Jednalo se o rozlohu asi 10x10m. Požár hasiči zlikvidovali a v 19.14 hodin se jednotky vrátily zpět na základny. Požár je beze škody.

Do Studnice vyjížděla v 16.48 hodin jednotka hasičů ze stanice Hlinsko. Došlo zde k požáru hrabanky u kořene stromu o rozloze přibližně 4x5 m. Požár byl lokalizován v 17.11 hodin a zlikvidován o dalších 11 minut později. Hasiči místo prolili dostatečným množstvím vody a dále zkontrolovali ohnisko pomocí termokamery. Požár je beze škody.

V 18.22 hodin vyjížděli profesionální hasiči z Poličky a dále dobrovolní hasiči z Poličky a Odlříše k požáru asi 5 balíků slámy do obce Sádek. Požár byl lokalizován v 18.42 hodin. Po likvidaci, kterou velitel zásahu ohlásil na operační středisko hasičů v 19.08 hodin, hasiči ještě jednou prolili slámu dostatečným množstvím vody, aby nedošlo k opětovnému rozhoření. Kontrola byla provedena i pomocí termokamery. Zásah ze strany hasičů byl ukončen v 19.41 hodin. Jednotka místních hasičů provedla dohlídku místa po požáru ještě zhruba za další dvě hodiny. Příčina vzniku požáru je nyní zjišťována.

Jednotka hasičů z Chrudimi a dobrovolná jednotka hasičů ze Zaječic vyjížděla ve 20.57 hodin k nahlášenému požáru porostu do Zaječic. Po příjezdu na místo ale hasiči zjistili, že se jedná o planý poplach.

Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

požár hrabanky Studnice

požár hrabanky Studnice 

Detailní náhled

požár Chrast

požár Chrast 

Detailní náhled

požár Chrast1

požár Chrast1 

Detailní náhled

požár Sádek

požár Sádek 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem