Institut ochrany obyvatelstva  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pomohli jsme paraguayským hasičům získat nové výcvikové prostory

Úsilí Institutu ochrany obyvatelstva o zvýšení chemické, radiační a biologické bezpečnosti v Paraguayi zaznamenalo další úspěch. Sbor dobrovolných hasičů Paraguaye (Cuerpo de Bomberos Voluntarios del Paraguay) v rámci projektu financovaného Ministerstvem zahraničních věcí ČR vybudoval první školicí středisko zaměřené na zásahy při nehodách s nebezpečnými materiály. Zařízení, které se rozkládá na ploše 4000 m2, dokáže ročně proškolit až 800 záchranářů. 

Vzdělávací středisko bylo slavnostně otevřeno 14. listopadu 2023 za účasti představitelů Velvyslanectví ČR v Buenos Aires a významným představitelů Paraguaye.

Instruktoři Institutu se tak již těší, jak budou příští výcvik provádět v novém zařízení, vybudovaném za finanční podpory České republiky.

Vycvikove centrum Paraguay.jpg

První základní výcvik, kteří naši instruktoři uspořádali a lektorsky zajistili, proběhl v Asunciónu v roce 2016. Další dva pokročilé výcviky se uskutečnily v roce 2018 a 2019. V únoru 2022 byl vzhledem k pandemii Covid-19 realizován výcvik online formou, ale na podzim se instruktoři IOO vydali zabezpečit kurz připravenosti a reakce na chemické, biologické, radiační a jaderné mimořádné události již opět přímo do Paraguaye.

Ve spolupráci s paraguayskými kolegy ani letos nepolevujeme. Institut má před sebou nastíněno mnoho úkolů, jejichž prioritními cíli je pomoci vyvinout paraguayským hasičům výukový systém pro tuto akademii, uspořádat nadstavbové výcviky pro instruktory, recenzovat jejich výukové materiály a strategicky i technicky navrhnout lepší systém detekce nebezpečných látek v zemi.

Jsme opravdu hrdí na vazby, které se mezi našim institutem a paraguayskými hasiči během let vytvořily a jsme přesvědčeni, že poslouží jako skvělý a inspirativní příklad pro další organizace. Jsme vynikajícím příkladem toho, že dvě geograficky vzdálené země si mohou být velmi blízké.

Odkazy na weby:


Vloženo: 27. 11. 2023 | Aktualizace: 27. 11. 2023 | Email: spisovna.ilb@hzscr.cz

Odkazy do noveho okna

Vycvikove centrum Paraguay

Vycvikove centrum Paraguay 

Detailní náhled

Vycvikove centrum Paraguay_2

Vycvikove centrum Paraguay_2 

Detailní náhled

Asuncion_I

Asuncion_I 

Detailní náhled

Asuncion_III

Asuncion_III 

Detailní náhled

Třetí den_III

Třetí den_III 

Detailní náhled

ParaquayI

ParaquayI 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem