HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Poklidné čarodějnice ve Středočeském kraji

Máme za sebou magickou noc, kdy lidé pálili čarodějné ohně a přivítali jaro. Každý rok bývá tato noc spojena s vyšším počtem výjezdů hasičů. Letos se však toto očekávání nenaplnilo a středočeští hasiči zažili jedny z klidnějších oslav filipojakubské noci. 

Stejně jako v uplynulých letech hasiči apelovali na lidi, aby svá pálení zodpovědně nahlásili a hlídali. Tato prevence se vyplatila nejenom z hlediska počtu nahlášených spalování látek přírodního charakteru, ale také z důvodu nižšího počtu výjezdů a planých poplachů.

Od včerejší 18. do dnešní 7. hodiny vyjeli středočeští hasiči k 31 událostem a z toho k 11 požárům. Můžeme říct, že pouze pět z nich mělo souvislost přímo s pálením čarodějnic. V jednom případě došlo na Rakovnicku k popálení osoby při zapalování ohně. V případě tří událostí vyjeli hasiči na Benešovsku, Kladensku a Praze-východ k nahlášenému požáru. U všech bylo důkladným průzkumem zjištěno, že jde o pálení ohně, který mají přítomné osoby pod kontrolou. Dvakrát museli středočeští hasiči zasahovat u pálení ponechaného bez dozoru, které nebylo řádně uhašené a to dvakrát na Mladoboleslavsku. Pět událostí bylo překlasifikováno na planý poplach. Tyto byly nejdříve nahlášené jako požár, ale po příjezdu jednotek na místo bylo zjištěno, že jde o pálení čarodějného ohně pod kontrolou přítomných osob.

por. Ing. Tereza Sýkora Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje

Odkazy do noveho okna

001 - pálení čarodějnic

001 - pálení čarodějnic 

Detailní náhled

002 - pálení čarodějnic

002 - pálení čarodějnic 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem