HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pod tíhou mokrého sněhu se lámou stromy a padají střechy

(14.01.2019) Během dnešního dne vyjížděli hasiči ve Zlínském kraji především k událostem, spojených se sněhovou nadílkou. 

Pod tíhou mokrého sněhu se v kraji lámou stromy, které často padají na silnice a brání řidičům v průjezdu. Od půlnoci do třetí hodiny odpolední vyjeli profesionální i dobrovolní hasiči k celkem osmi událostem tzv. technické pomoci, a to popadaným stromům na komunikace a odstranění rampouchů a převisů ze střech. Ve čtyřech případech se jednalo o oblast Vsetínska, jednou na Zlínsku a jednou na Uherskohradišťsku.

V dalších dvou případech byli vysláni hasiči k propadlé střeše. Jako první vyjížděli o půl desáté dopoledne profesionální hasiči z Valašských Klobouk do místní části Smolina. Zde se pod tíhou mokrého a těžkého sněhu nahnul nad zaparkovaným vozidlem přístřešek a opřel se o auto. Přivolaní hasiči sníh odklidili, přístřešek zpět přetlačili a zajistili. Poté s vozidlem vyjeli ven.

Krátce po poledni vyjeli místní dobrovolní hasiči v obci Jablůnka k propadlé střeše haly, kde pomáhali s odstraněním spadlých částí.  

Všechny události se naštěstí obešly bez zranění.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem