HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Počet událostí spojených se Sabine přesáhnul tisícovku

Přinášíme aktualizaci výjezdů hasičů za dnešní den k 18. hodině. 

Situace se po obědě trochu uklidnila, ale v odpoledních hodinách se vítr na územní Jihočeského kraje rozfoukal znova. Evidujeme celkem již okolo 1100 událostí spojených s orkánem Sabine. Stále se jedná o tzv. vícečetné události, kdy hasiči v rámci jednoho výjezdu odklízejí i více spadlých stromů.
Hasiči pokračují v odklízení popadaných nebo vyvrácených stromů. Uvolňování silnic, železnic nebo sundání spadlých stromů z drátů elektrického vedení patří k nejčastějším zásahům. Kromě toho jednotky musí stále zajišťovat uvolněné části střech, zabezpečují létající cedule či billboardy.

Českobudějovicko: celkem 241 událostí

Českokrumlovsko: celkem 160 událostí

Jindřichohradecko: celkem 159 událostí

Písecko: celkem 78 událostí

Prachaticko: celkem 116 událostí

Strakonicko: celkem 135 událostí

Táborsko: 140 událostí

Počet událostí se ale každou chvíli mění a stále narůstá. Na operačním středisku je řada událostí ještě v tzv. "zásobníku". Jedná se o události, které nejsou v tuto chvíli úplně aktutní, nehrozí u nich bezprostřední nebezpečí a operační důstojníci je proto odkládají na pozdější dobu.

Podle odhadů ČHMÚ přijde další "větrná vlna" po půlnoci. Aktualizace zásahů jihočeských hasičů bude proto následovat pravděpodobně v brzkých ranních hodinách.

vytisknout  e-mailem