HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Po střetu osobního auta s vlakem v Lochovicích zemřel řidič vozidla

Ve čtvrtek 4. ledna krátce po poledni byla operačním střediskem Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje vyžádána spolupráce hasičů u dopravní nehody v Lochovicích na Berounsku, kde se na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací na trati číslo 200 střetl osobní automobil s osobním vlakem. 

Operační středisko hasičů na místo vyslalo odpovídající techniku z profesionálních stanic v Hořovicích a Berouně a současně byly povolány jednotky hasičů SŽDC z Plzně a Prahy. Operační důstojník ihned vyžádal zastavení železničního provozu na uvedené trati i na souběžné trati číslo 172.

Hasiči z rychlého zásahového automobilu z Hořovic, kteří byli na místě události jako první, průzkumem zjistili, že ve vlaku Regionova není nikdo z cestujících zraněn. Vlak však v důsledku střetu vykolejil. V osobním automobilu zůstal zaklíněný řidič, který byl ze zničeného vozu vyprošťován pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Lékař u něj konstatoval smrt.

Po vyšetření nehody bylo tělo z vozidla vyproštěno, následně jednotky odstranily z kolejí i vrak auta. Středočeští hasiči z místa po třech hodinách odjeli a na místě zůstali drážní kolegové, kteří budou pomocí speciální nakolejovací soupravy vracet vlak na koleje.

Podle mluvčího Drážní inspekce Mgr. Martina Drápala jde o první letošní úmrtí na železnici.

kpt. Ing. Jaroslav Gabriel
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem