HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Sněhová nadílka potrápila řidiče

Lehká sněhová nadílka způsobila problémy některým řidičům na silnicích v Pardubickém kraji. V úterý 16. ledna hned časně ráno zasahovali hasiči z Ústí nad Orlicí v Mistrovicích u kolize dodávky, která se převrátila. Při nehodě nebyl nikdo zraněn a hasiči po zadokumentování nehody policisty otočili dodávku zpět na kola.

Jedna osoba byla zraněna při nehodě osobního vozu, který se v Litomyšli převrátil na střechu. Hasiči zajistili vozidlo proti požáru i úniku provozních náplní a následně otočili vozidlo zpět na kola.

V Pravech na Pardubicku hasiči v 8.32 hodin zajišťovali vozidlo, které sjelo do příkopu. Při kolizi byla zraněna jedna osoba.   

K nehodě dvou osobních vozidel do Hrochova Týnce vyjížděly v 9.22 hodin jednotky hasičů profesionálních z Chrudimi a dobrovolných z Hrochova Týnce. Při nehodě byly zraněny tři osoby, které si do péče převzala zdravotnická záchranná služba. Hasiči zajistili vozidla proti vzniku požáru i zamezili úniku provozních náplní. Po vyšetření nehody byly havarované automobily umístěny na vozidlo odtahové služby.

V obci Bystřec hasiči ze Žamberku pomáhali vyprostit vozidlo, které tady po 10 hodině ranní skončilo mimo vozovku a opřené o stromy.

Na Žichlínském Předměstí v Lanškrouně zasahovali hasiči v 11.34 hodin. Osobní automobil tady skončil na střeše. Při příjezdu hasičů na místo byly již osoby mimo vozidlo a neutrpěly žádná vážná zranění.

V 12.39 hodin zasahovali hasiči z Vysokého Mýta u vozidla, které skončilo na střeše a v příkopu v Chocni. Jedna osoba byla předána do péče zdravotníků.

V 12.55 hodin hasiči pomáhali vozidlu, které v Bělé nad Svitavou skončilo v příkopu a na boku. Hasiči ho vytáhli pomocí jeřábu.

O půl hodiny později hasiči asistovali u nehody dvou vozidel v Lanškrouně. Jednalo se o střet dodávky s osobním vozem. Jedna osoba byla z auta vytažena ještě před příjezdem hasičů a předána do péče zdravotníků.

V 13.28 hodin hasiči vytahovali auto spadlé do příkopu v Koclířově. Uvnitř vozu cestovala těhotná žena s dítětem do jednoho roku věku. Nehoda se obešla bez zranění.

V Sezemicích hasiči v 13.37 hodin odstraňovali následky střetu dodávky s osobním vozem.  Jedna osoba utrpěla zranění. Hasiči zasypali unikající provozní náplně sorpční látkou.

Před 14 hodinou pardubičtí hasiči likvidovali následky kolize osobního vozidla v Hrobicích. Událost se obešla bez zranění. V 14.21 hodin bylo nutné v Býšti pomoci řidiči, který s osobním vozem skončil v příkopu.

V Petrovicích v 14.24 hodin vytahovali hasiči zapadlý autobus. V době samotného vyprošťování byla silnice uzavřena.

Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

Hroch.Týnec

Hroch.Týnec 

Detailní náhled

Hroch.Týnec1

Hroch.Týnec1 

Detailní náhled

Litomyšl

Litomyšl 

Detailní náhled

Žichlínek

Žichlínek 

Detailní náhled

Bystřec

Bystřec 

Detailní náhled

Bystřec1

Bystřec1 

Detailní náhled

Koclířov

Koclířov 

Detailní náhled

Bělá nad Svitavou

Bělá nad Svitavou 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem