HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Po nehodě traktoru se krávy rozutekly po cestě a mířily na dálnici

(21.8. 2018) Operační důstojní v 7:40 hodin vyhlásil poplach hasičům ze tří profesionálních stanic, a to Kroměříže, Otrokovic a Kojetína a vyslal je k havárii traktoru u dálnice v obci Bezměrov na Kroměřížsku. 

Po příjezdu na místo nehody průzkumem hasiči zjistili, že se zde při jízdě převrátil na bok traktor s přívěsem, vezoucí celkem pět krav. Jedna z nich uvízla pod přívěsem a na místě zemřela. Ostatní se rozutekly po cestě a mířily směrem na dálnici.

Řidič se při nehodě zranil. Hasiči mu proto ihned poskytli předlékařskou pomoc a následně jej předali do péče přivolaným záchranářům.

Vzhledem k tomu, že hrozilo, že se krávy dostanou až na dálnici, hasiči provedli jejich odchyt a vytvořili na místě nehody provizorní oplocení z žebříků a lan.

Na místo se dostavili i zástupci agrodružstva, v jejichž majetku jsou krávy a ti společně s hasiči dobytek hnali přes pole do nedalekého objektu družstva.

Příčinu havárie nyní šetří státní policisté. Po jejich zadokumentování nehody, hasiči za pomoci vyprošťovacího automobilu z Otrokovic převrátili zpět na kola traktor i s přívěsem.

Odvoz uhynulé krávy i poškozeného traktoru si zajistili zástupci družstva.

Poté se hasiči vrátili zpět na své stanice.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem