HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Po havárii sypače zůstal řidič v kabině zaklíněn několik hodin

Ve středu 1. února v 6.33 hodin přijal operátor tísňové linky Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje informaci o vážné dopravní nehodě sypače na silnici mezi obcemi Hradešín a Doubek na Kolínsku. 

K místu události vyjely jednotky profesionálních hasičů z Říčan a Českého Brodu. Po příjezdu k nehodě bylo zjištěno, že ve zcela zdemolované kabině je zaklíněný těžce zraněný řidič. Hasiči ho pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení vyprostili a předali do péče pozemní posádky zdravotnické záchranné služby. Vzhledem k rozsahu poranění byl na místo povolán také vrtulník Letecké záchranné služby Policie ČR, do kterého následně všechny složky integrovaného záchranného systému pomohly v hlubokém sněhu zraněného silničáře transportovat.

Smutnou stránkou této nehody je bezohlednost okolo projíždějících řidičů, kdy ani jeden z nich nezastavil, popřípadě nezavolal na tísňovou linku, aby nehodu oznámil. Řidič tak byl v kabině zaklíněn patrně několik hodin. Našel ho až dispečer podle signálu GPS, když se mu řidič dlouho nehlásil na vysílačce. Příčina nehody je předmětem dalšího vyšetřování.

nprap. Petr Svoboda
oddělení IZS
HZS Středočeského kraje

vytisknout  e-mailem