HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Plzeňští hasiči získali zlatý záchranářský kříž

Vítězové letošního třináctého ročníku o nejlepší záchranářský čin roku 2011 si převzali ocenění z rukou prezidenta republiky Václava Klause a generálního ředitele HZS ČR Drahoslava Ryby.  

V úterý 17. dubna 2012 se v Rothmayerově sále Pražského hradu udělovala ocenění Zlatý záchranářský kříž. Plzeňští hasiči zvítězili v jedné z kategorií svým zásahem při požáru kamionu s tlakovými láhvemi.  

1Fotogalerie z dopravní nehody zde.
K nehodě a následnému požáru nákladního vozu došlo 2. května 2011 v půl osmé ráno na dálnici D5 za tunelem Valík směrem na Rozvadov. Při příjezdu hasičů na místo události hořel kamion v plném rozsahu a tlakové nádoby v nákladovém prostoru začaly vybuchovat. Zásah, který se protáhl na 37 hodin, zcela zastavil provoz na dálnici D5 v obou směrech. Na místě kromě oceněných hasičů ze stanic Plzeň-Střed a Plzeň-Slovany, kteří na místo události dorazili jako první a svým rozhodným přístupem k hasebním pracím zabránili vzniku dalších škod, ohrožení životů a zdraví účastníků dopravní nehody, zasahovaly jednotky profesionálních hasičů z Plzně-Košutky, Přeštic, Nýřan a jednotky dobrovolných hasičů z obcí Štěnovice, Litice a Nýřany.

 

 

images.jpgFotogalerie zde.
Ocenění z rukou prezidenta republiky a generálního ředitele Hasičského záchranného sboru převzal velitel zásahu Miroslav Moule. Na slavnostním ceremoniálu byli přítomni i další členové jednotky.

 
Tým příslušníků, kteří byli oceněni:
 
Velitel zásahu
Miroslav Moule
 
Družstvo požární stanice Plzeň – Střed
Michal Kmeč
Jaroslav Kolář
Filip Kopecký
Tomáš Roučka
 
3Fotky oceněných hasičů zde.
Družstvo požární stanice Plzeň – Slovany
 Luboš Čechura
Josef Herman
Michal Novák
Miroslav Štrér

 

vytisknout  e-mailem