HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Národní rekord a hromada medailí pro Plzeňský kraj na Mistrovství ČR v požárním sportu

Běh na 100 metrů překážek

Ženy z Chválenic si v základním kole z této disciplíny neodnesly žádnou medaili, ale obsadili celých pět pozic v elitní desítce.

Dominik Soukup z SDH Žebnice se umístil na 5. místě.

V základním kole si pro zlatou medaili doběhl Jakub Pěkný z Ústeckého kraje, stříbro si vybojoval Pavel Krpec z Moravskoslezského kraje a poslední, komu se podařilo v tomto závodě pokořit hranici 16 minut a odnesl si bronz, byl Milan Netrval z Plzeňského kraje. Ve finálovém běhu o absolutního mistra skončil na druhém místě.

Výstup na věž

V základním kole nejrychlejší ve výstupu na věž byl Kamil Bezruč z Moravskoslezského kraje, na druhém místě skončil Jakup Pěkný z Ústeckého kraje a poslední medailovou pozici si vybojoval David Dopirák z Plzeňského kraje. Do elitní desítky se dostal ještě Milan Netrval, který skončil na 7. místě. Ve finále o absolutního mistra se ani jeden na stupeň vítězů nedostali.

V týmové soutěži zlato patří HZS Moravskoslezského kraje, stříbro HZS Plzeňského kraje a bronz HZS Královehradeckého kraje. 

Dvojboj

Ve dvojboji si z Plzeňského kraje nejlépe vedli Milan Netrval a David Dopirák, vybojovali si 4. a 5. místo.

Štafeta

Ve štafetě 4x100 metrů s překážkami byly bezkonkurenčně nejlepší ženy SDH Chválenice. Náročnou disciplínu založenou nejen na rychlosti, ale také zručnosti nejlépe zvládlo v čase 61,91 s štafeta B družstva žen z SDH Chválenice. Stříbro si vybojovaly dobrovolné hasičky štafety B z SDH Komárovice díky času 63,45 s, bronz získaly ženy štafety A z SDH Chválenice, které za stříbrem zaostaly o necelou půl sekundu, tedy s časem 63,90 s.

Hasiči SDH Žebnice ve štafetě obsadili 5. místo.

Nejrychlejší štafetou se stala štafeta A z HZS Moravskoslezského kraje, která za čas 53,51 s zaslouženě získala zlato. Druhé místo se na republikovém klání v požárním sportu prosadila štafeta B z HZS Královéhradeckého kraje, čas 54,24 s a třetí nejrychlejší štafetou se stala Štafeta B z HZS Plzeňského kraje, čas 55,32 s.

Požární útok

Královskou disciplínu ovládly ženy SDH Chválenice. Vytvořily nový národní rekord.

Dobrovolní hasiči z SDH Žebnice získali stříbro, o pár setin byli lepší pouze hasiči z Hlinska, trojici vítězů doplnili hasiči z Moravskoslezského kraje.

Celkové výsledky družstev Mistrovství ČR profesionálních a dobrovolných hasičů v požárním sportu 2017

Nejlepším družstvem v kategorii žen SDH v požárním sportu se staly ženy z SDH Chválenice (Plzeňský kraj), které obhájily loňské prvenství. Stříbro si vybojovaly ženy z SDH Komárovice (Zlínský kraj) a bronz získaly ženy SDH Dolní Měcholupy (hl. m. Praha).

20170827_14-45-27_0363.JPG

Mezi družstvy SDH mužů si titul Mistra ČR v požárním sportu odváží SDH Zbožnov (Pardubický kraj), který vyrovnanými výkony obhájil loňské prvenství, před druhým družstvem mužů z SDH Žebnice (Plzeňský kraj), třetí místo získalo družstvo mužů SDH Michálkovice (Moravskoslezský kraj).

20170827_15-12-12_0388.JPG

HZS Moravskoslezského kraje obhájilo loňské prvenství v celkovém hodnocení družstev. Na stříbrnou pozici se probojovali profesionální hasiči z HZS Plzeňského kraje a bronz patří družstvu HZS Zlínského kraje.

20170827_15-23-25_0400.JPG

vytisknout  e-mailem