HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Plzeňská tísňová linka 112 zachránila po telefonu život českému řidiči kamionu

Ilustrační - TL 112V úterý 21. listopadu 2017 od půl deváté dopoledne řešili operátoři tísňové linky 112 v Plzeňském kraji se Společným centrem německo-české spolupráce v německém Schwandorfu záchranu života českého řidiče kamionu, který se v Německu dostal do vážných zdravotních problémů.
.
Společné centrum německo-české spolupráce ve Schwandorfu je národní ohlašovací centrum pro území SRN.
.
Řidiče kamionu donutily život ohrožující zdravotní problémy zastavit nedaleko Norimberku na parkovišti Weißergraben. Neodvážil se zatelefonovat na tamní tísňovou linku. Vytočil číslo svého nadřízeného, kterému popsal, kde se nachází a svůj zdravotní stav. Ten okamžitě vytočil tísňovou linku 112 a předal veškeré informace.
.
Příslušníci KOPIS Plzeňského kraje veškeré vytěžené informace postoupili kolegům ze Společného centra německo-české spolupráce, kteří zajistili řidiči okamžitou zdravotnickou pomoc a převoz do norimberské nemocnice. Následně ještě operátoři zjišťovali pro rodinu informace o pacientovi.
.
Všechny hovory se Společným centrem německo-české spolupráce probíhaly v němčině a je na místě vyzdvihnout jazykové schopnosti operátorů plzeňské tísňové linky.

vytisknout  e-mailem