HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Plameny zničily tahač a část návěsu. Aktualizace

Pět jednotek hasičů zasahuje od 11:30 hodin na místě požáru kamionu u Horní Bečvy na Vsetínsku. 

Požár kamionu, ke kterému došlo u křižovatky silnic na osadu Hlavatá mezi obcemi Horní Bečva  a Bílá, byl na krajské operační středisko ve Zlíně oznámen v 11:13 hodin. Na místo zásahu byly postupně vyslána jednotky profesionálních, městských a dobrovolných hasičů z Valašského Meziříčí, Rožnova pod Radhoštěm, Horní Bečvy, Hutiska – Solance a následně i Starých Hamrů.
 
Požár zasáhl celý tahač zn. Scania a asi třetinu návěsu. Podle odhozeného ručního hasícího přístroje bylo patrné, že se požár jako první pokoušel hasit řidič maďarského kamionu. Hasícím přístrojem ale rozvíjející se požár zvládnout nešlo.
 
Do deseti minut od příjezdu první jednotky dostali hasiči požár pod svou kontrolu a zabránili jeho dalšímu šíření. Následně byly zahájeny likvidační práce. Mimo hasebního zásahu provedli hasiči také likvidaci paliva uniklého na vozovku a přečerpání jeho zbytků z nádrží vozidla do připravených barelů.
 
Příčinou vzniku požáru a výší způsobené škody se na místě zabývá povolaný vyšetřovatel požárů z Valašského Meziříčí.
 
 
15:40 hodin
V 13:35 hodin byla velitelem zásahu ohlášena celková likvidace požáru a nasazené jednotky byly postupně odeslány na své stanice. Na místě byla ponechána pouze jednotka dobrovolných hasičů obce Horní Bečva jako asistence při následném odstranění vraku vozidla odtahovou službou. Podle prvotního šetření došlo ke vzniku požáru po přehřátí motoru a následné nepředpokládané změně jeho provozních parametrů.
 
 
Autor: por.Bc. Libor Netopil – tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje.

vytisknout  e-mailem