HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Plameny zničily rodinný domek.

(22.7.2015) Na likvidaci odpoledního požáru u obce Žítková na Uherskohradišťsku se podílelo pět jednotek hasičů. 

Podle prvních informací, které profesionální hasiči obdrželi v 15:45 hodin, mělo dojít u obce Žítková k požáru větší chaty. Na místo hlášené události byli okamžitě vysláni profesionální hasiči ze stanice Uherský Brod a současně byl vyhlášen poplach i jednotkám dobrovolných hasičů obcí Bánov, Bojkovice a Starý Hrozenkov. Hasiči ze Starého Hrozenkova se na odlehlé místo dostali také jako první.
 
Požár zasáhl dřevěný přístřešek a rychle se šířit i na jednopodlažní rodinný domek po rekonstrukci. Do boje s plameny se jako první pustil majitel objektu. Zdolání požáru nebo aspoň omezení jeho rozsahu však bylo nad jeho síly. Celkovému zničení objektu se už nepodařilo zabránit ani povolaným jednotkám hasičů. Ty byly ještě v průběhu zásahu posíleny velkokapacitní cisternou uherskohradišťských profesionálních hasičů, která doplnila vodu do zasahujících vozidel.
 
Asi po  padesáti minutách hasiči požár lokalizovali. Pro konečnou likvidaci bylo nutné provést rozebrání zbytků zasažených konstrukcí a dohašení jednotlivých ložisek hoření. Činnost hasičům komplikovaly i vysoké teploty. Pro zajištění dostatečného pitného režimu byl o součinnost požádán starosta obce Starý Hrozenkov, který nápoje následně zajistil.
 
Podle prvotních odhadů může škoda způsobená požárem dosáhnout až jednoho milionu korun. Příčiny vzniku požáru bude zjišťovat vyšetřovatel hasičů spolu s policisty. Podrobné ohledání budou ale moci provést až po celkové likvidaci události a vychladnutí požářiště.
 
Autor: por. Bc. Libor Netopil
            tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem