HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Plameny zlikvidovaly přístavbu a střechu domu.

(4.7.2015) Šest jednotek hasičů likvidovalo noční požár staršího neobydleného rodinného domu ve Slavičíně. 

Plamenů, která postupně zachvátily hospodářskou přístavbu a střechu staršího jednopodlažního domku na ulici Žižkovská ve Slavičíně, si jako první všimli sousedé. Ti také v 02:46 hodin požár oznámili na tísňovou linku krajských hasičů ve Zlíně.
 
Do likvidace události se postupně zapojily jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů ze Slavičína, Štítné nad Vláří, Bojkovic a Hrádku na Vlárské dráze. Jako posilová jednotka byli na místo požáru vysláni také profesionální hasiči ze stanice Valašské Klobouky s automobilním žebříkem.
 
V době příjezdu prvních jednotek byla požárem zcela zasažena hospodářská přístavba domu a plameny se rozšířily na celý půdní prostor a střechu. Po nasazení tří útočných proudů se hasičům podařilo dostat požár do třiceti minut pod svou kontrolu a zabránit jeho dalšímu šíření na místnosti v přízemí objektu. V 05:17 hodin zahlásil velitel zásahu celkovou likvidaci. Té ještě předcházelo dohašování skrytých ložisek hoření a stržení zbytků střešní krytiny a plameny zničených částí krovů.
 
Při události nedošlo k žádnému zranění civilních osob nebo zasahujících hasičů.
 
Příčina vzniku požáru a výše způsobené škody budou předmětem dopoledního vyšetřování hasičů a policistů.
 
Autor: por. Bc. Libor Netopil
            tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem