HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Plameny zasáhly nakladač, palety a část haly.

(14.9.2015) Čtyři jednotky hasičů likvidují od jedenácté hodiny požár v areálu zemědělského družstva v Bystřičce na Vsetínsku.  

V 10:53 hodin přijal operátor tísňové linky krajských hasičů ve Zlíně oznámení o požáru nakladače v areálu družstva v obci Bystřička u Valašského Meziříčí. Podle prvotních informací byly požárem ohroženy i dřevěné palety uložené v blízkosti hořícího kolového nakladače.
 
Jako první dorazily na místo události jednotky profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí a dobrovolných hasičů obce Jablůnka. V dalších minutách se na místo dostavili i místní dobrovolní hasiči. Provedeným průzkumem bylo potvrzeno zasažení kolového nakladač a skládky dřevěných palet na ploše asi 10 x 5 metrů. Šířící se požár částečně zasáhnul i zaparkovaný kamion s řezinami a objekt jednopodlažní haly, kde byly naskladněny další dřevěné řeziny.
 
Podle informací z místa události došlo také u dvou zaměstnanců k intoxikaci zplodinami hoření. Jak bylo následně upřesněno velitelem zásahu, zasaženi byli tři zaměstnanci a to při pokusu o hašení šířícího se požáru. Všichni byli odvezeni zdravotnickou záchrannou službou k další kontrole do nemocnice. Dva se následně na místo vrátili, jeden zůstal v dalším ošetření v nemocnici.
 
Po necelých deseti minutách dostali hasiči požár pod svou kontrolu. Po likvidaci plamenů se jednotky soustředily na ochlazení zasažených materiálů, rozebírání palet, vyskladnění řezin z haly a kamionu a jejich prolévání vodou. K provedení likvidačních prací byl na místo povolán i automobilní žebřík profesionálních hasičů ze Vsetína. K doplnění cisteren využili hasiči místní hydrant. V 13:50 hodin byla ohlášena celková likvidace události.
 
Na místě události zahájili svou činnost vyšetřovatelé hasičů a policistů.
 
Autor: por. Bc. Libor Netopil
           tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem