HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Plameny poškodily chatu

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim 

K požáru chaty do Heřmanova Městce vyjížděly v pondělí ve večerních hodinách v 19.54 hodin 4 jednotky hasičů. V době vzniku požáru uvnitř chaty nikdo nebyl. Při příjezdu první jednotky na místo byla již chata celá v plamenech. Požár hasiči dostali pod kontrolu v 20.26 hodin. Majitelé, kteří chatu stále vylepšovali, na místě požáru zkolabovali a byli předáni do péče zdravotníků a následně převezeni do nemocnice. Požár hasiči zcela zlikvidovali v 22.13 hodin.

K opětovnému rozhoření objektu došlo časně ráno a jednotky hasičů tak musely opět likvidovat plameny v prvním patře. Jednalo se o skryté ohnisko. V místě, kde bylo nalezeno ohnisko, byl snížený strop. S největší pravděpodobností doutnal molitan, který se postupně znovu rozhořel.

Škoda byla během dne upřesněna - ze 700 tisíc korun stoupla na 1 150 000 korun na objektu a jeho vybavení. Uchránit se podařilo majetek ve výši 20 tisíc korun. Na místě byli celé dopoledne vyšetřovatelé, kteří zjišťovali příčinu vzniku požáru. Požár vznikl od komínového tělesa, ve kterém se usazovaly saze.  

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

chata Heřmanův Městec

chata Heřmanův Městec 

Detailní náhled

chata Heřmanův Městec1

chata Heřmanův Městec1 

Detailní náhled

chata Heřmanův Městec2

chata Heřmanův Městec2 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem