HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Plameny zachvátily střechu základní školy.

Dopolední taktické cvičení profesionálních a dobrovolných jednotek v Morkovicích – Slížanech na Kroměřížsku. 

Dopolední taktické cvičení bylo zahájeno v 09:59 hodin vyhlášením požárního poplachu jednotkám profesionálních hasičů stanic Morkovice – Slížany a Kroměříž. Současně na místo výcviku vyrazily i jednotky dobrovolných hasičů obcí Zborovice, Zdounky a Morkovice – Slížany.
 
Tématem společného cvičení byla likvidace požáru střechy objektu základní školy v části obce Morkovice. Jako první se do průběhu cvičení zapojili zaměstnanci školy, kteří začali  okamžitě po vyhlášení požárního poplachu evakuovat objekt.
 
Postupně přijíždějící hasiči pak pokračovali v evakuaci osob z objektu a přípravě dopravních a útočných vedení. Současně se zajištěním prostoru byla provedena lokalizace a následně i likvidace fiktivního požáru střešní konstrukce. Hasiči zasahovali pouze z interiéru  objektu. Výšková technika nebyla na místo vyslána, a to vzhledem k nemožnosti jejího ustavení u objektu školy. Pomocí nosítek byla hasiči vynesena i zraněná osoba, které byla následně poskytnuta předlékařská pomoc. Celé cvičení se uskutečnilo za velkého zájmu školáků i místních obyvatel.
 
Autor: por. Bc. Libor Netopil
            tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
 
Foto: HZS Zlínského kraje
         město Morkovice - Slížany

vytisknout  e-mailem