HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Plameny z hořící kůlny ohrožovaly sousední domy.

(28.8.2015) Valašské Klobouky. Tři jednotky hasičů likvidovaly noční požár na ulici Sychrov. 

Šest minut po druhé hodině noční vyhlásil operační důstojník krajských hasičů požární poplach jednotkám profesionálních a dobrovolných hasičů ze stanice Valašské Klobouky a obce Brumov. Tři cisternové vozy směřovaly na místo hlášeného požáru kůlny na ulici Sychrov.
 
Jak bylo následně zjištěno požár zasáhnul jednopodlažní hospodářskou přístavbu, která navazovala na obytné prostory a v jejíž bezprostřední blízkosti byly další dva rodinné domy. V době příjezdu hasičů na místo byl plameny zasažen celý interiér přístavby včetně sena uloženého v půdním prostoru. Hasiči se soustředili na likvidaci hlavního požáru a také na ochranu přilehlých objektů. To se jim také podařilo a k rozšíření požáru nedošlo. Štěstím v neštěstí bylo i to, že přístavba měla plechovou střechu, která pomohla udržet plameny v objektu.
 
Po lokalizaci požáru provedli hasiči dohašení jednotlivých ložisek hoření a rozebrání střešní konstrukce. K doplnění zasahujících cisteren bylo využito i blízkého hydrantu. Před šestou hodinou ranní byly dvě ze zasahujících jednotek odeslány na své stanice, na místě zůstali jako dohled pouze místní dobrovolní hasiči. Při události nedošlo k žádnému zranění civilních osob nebo zasahujících hasičů.
 
V dopoledních hodinách se na místo události vrátí také vyšetřovatelé hasičů o policistů, kteří budou zjišťovat příčinu vzniku požáru a výši způsobené škody.
 
Autor: por. Bc. Libor Netopil
            tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem