HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Plameny spolykaly dílnu i hospodářskou část objektu

HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy 

K požáru rodinného domu do Mikulče vyjíždělo v sobotu 19. října v 20.53 hodin 7 jednotek hasičů. Objekt byl neobývaný a při příjezdu hasičů na místo byl celý v plamenech. Požár zasáhl převážně dílnu a hospodářskou část, která je spojená s domem. Obytnou část se podařilo hasičům uchránit před plameny. Z hořícího objektu zasahující hasiči vynesli 10 slepic

i tlakové lahve. Ty by mohly způsobit explozi. Na místo byl povolán i pracovník elektrických rozvodných závodů, aby zajistil vypnutí elektrického proudu. Požár hasiči dostali pod kontrolu v sobotu v 21.53 hodin. Požár se podařilo zcela zlikvidovat v neděli v 8.44 hodin. Hasiči museli postupně rozebrat ohořelé konstrukce a dohasit ohniska. K události se dostavila vyšetřovatelka hasičů, která od večerních hodin zjišťovala příčinu vzniku požáru. Škoda byla předběžně vyčíslena na 500 tisíc korun (převážně byly zničeny truhlářské stroje).

Vyšetřovatelka na místě v neděli dopoledne zjistila, že příčinou vzniku požáru bylo zanedbání předpisů – uložení hořlavých látek v blízkosti kamen. Stačila tak jedna jiskra a požár byl na světě.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

Mikuleč požár

Mikuleč požár 

Detailní náhled

Mikuleč požár1

Mikuleč požár1 

Detailní náhled

Mikuleč požár2

Mikuleč požár2 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem