HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Plameny šlehaly do výše několika metrů a ohrožovaly blízký les.

(30.8.2015) Požár hromady větví u Ratiboře na Vsetínsku likvidovaly dvě jednotky hasičů.  

Intenzivní plamenné hoření na okraji lesního porostu poblíž obce Ratiboř zaregistrovali občané před pátou hodinou ranní. V 04:49 hodin byla událost ohlášena na tísňovou linku krajských hasičů.
 
Na místo požáru vyrazili profesionální hasiči ze stanice Vsetín s jednou cisternou a současně i dobrovolní hasiči z obce Jablůnka s dalšími dvěma cisternovými vozy. Jak bylo v několika minutách zjištěno, na okraji lesního porostu se nacházela velká hromada větví, která byla celá v plamenech. Výše šlehajících plamenů dosahovala několika metrů.
 
Hasiči plameny rychle srazili a zabránili jejich šíření na okolí. Po dvaceti minutách byl prostor hoření zcela pod jejich kontrolou. Na místo události byl zajištěn také nakladač, který celou hromadu rozhrnul. O definitivní likvidaci se postarali dobrovolní hasiči. V 06:54 hodin byla ohlášena celková likvidace události.
 
Díky včasnému zaregistrování požáru a jeho rychlé likvidaci nedošlo k jeho rozšíření do lesního porostu a vzniku škody. Co stálo za vznikem události zjišťuje vyšetřovatel hasičů.
 
Autor: por. Bc. Libor Netopil
            tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem