HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Plameny pohltily střechu rodinného domu

(27.8. 2018) V neděli krátce před půlnocí vyjeli hasiči k požáru střechy obydlené budovy v obci Karlovice na Zlínsku. 

Na místo požáru vyjelo celkem pět jednotek, a to profesionální hasiči ze stanice Zlín a Otrokovice a dobrovolní hasiči ze Lhoty, Napajedel a Karlovic.

Jako první k požáru přijeli místní dobrovolní hasiči, kteří se napojili na zdejší hydrant a začali jedním proudem požár hasit. Po chvíli přijely i ostatní jednotky, které natáhly další proudy. Plameny zasáhly téměř celou střechy a rychle se šířily. Hasiči použili celkem šest proudů a hasili v dýchací technice zevnitř domu i z venku. Zásah uvnitř domu hasičům komplikoval hustý dým a nízký strop půdního prostoru, kde se v dýchací technice po trámech pohybovali po čtyřech.  

V rodinném domě bydlí dvě rodiny. Po příjezdu hasičů již všichni byli venku a celá událost se obešla bez zranění.

Po lokalizaci požáru hasiči museli rozebrat část střešní konstrukce, dohašovali skrytá ohniska a celý objekt neustále kontrolovali termokamerou až do likvidace požáru. Poté se všechny jednotky vrátily na své stanice. Na místě zůstali pouze místní dobrovolní hasiči, kteří budou na požářiště dohlížet až do dnešních dopoledních hodin.

Šetření události si převzal vyšetřovatel příčin požáru. Ten předběžnou škodu odhadl na dva miliony korun, ve stejné částce se pohybují i uchráněné hodnoty. Příčinu požáru však zatím nestanovil. Podrobné ohledání provede dnes dopoledne.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem