HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Plameny naštěstí nepřeskočily na střechu rodinného domu.

(29. 11. 2015) Dnes odpoledne zasahovali hasiči u požáru v Kunovicích v okresu Uherské Hradiště. 

Občané nahlásili hasičům požár skládky u rodinného domu v ulici Na Strnisku v Kunovicích v 15:34 hodin. V oznámení se dále sdělovalo, že hoří také dveře domu. Operační důstojník vyhlásil požární poplach profesionálním hasičům z Uherského Hradiště a dobrovolným hasičům měst Kunovice a Hluk. K požáru vyjely celkem tři automobilové stříkačky.

Hasiči při příjezdu zjistili, že hoří plastová popelnice a dřevěná skříň ve vjezdu do dvora rodinného domu. Naštěstí stěny a dveře v nich byly z nehořlavých materiálů. Požár se ale mohl rozšířit na střechu domu. Hasiči proto pomocí vysokotlakého proudu plameny uhasili. V půdním prostoru bylo uskladněné dřevo. Hasiči termokamerou překontrolovali teplotu uskladněného dřeva a konstrukcí.

Majitel vyšetřovateli hasičů sdělil, že vysypal popel ze zdroje na pevná paliva do plastové popelnice.

Škoda způsobená požárem byla stanovena v předběžné výši 5 000 korun. Včasným zásahem byly uchráněny hodnoty v předběžné výši 300 000 korun.

Hasiči upozorňují vlastníky staveb, že při používání tepelných spotřebičů se musí nevychladlý popel ukládat do nehořlavých uzavíratelných nádob, a to v souladu s ustanovením § 42 odstavec 3 vyhlášky č. 246/2001 Sb., o stanovení podmínek požární bezpečnosti a výkonu státního požárního dozoru (vyhláška o požární prevenci), ve znění vyhlášky č. 221/2014 Sb.

Autor:     nprap. Roman Žemlička – HZS Zlínského kraje

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem