HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Písečtí hasiči zasahovali u dopravní nehody nákladního vozu Tatra

Celý den likvidovali jihočeští profesionální a dobrovolní hasiči následky větru, který se během úterý (23. dubna) přehnal přes území Jihočeského kraje. 

Kromě popadaných stromů a uvolněných střech museli hasiči řešit i další zásahy, jako byla například nehoda v Písku, části obce Nový Dvůr. 
K ohlášené nehodě nákladního auta vyjeli v 14:13 hodin profesionální hasiči ze stanice Písek. Průzkum na místě nehody ukázal, že havarovaný nákladní vůz značky Tatra leží mimo vozovku převrácený na bok. Zdravotníci ZZS ošetřovali jednu zraněnou osobu. Písecká jednotka zajistila havarovanou Tatru protipožárním opatřením a zkontrolovala možný únik provozních kapalin. Hasiči zjistili, že do půdy okolo ležící Tatry vytekla z nádrží nafta. Přes operační středisko hasičů byl informován příslušný pracovník životního odboru Městského úřadu Písek, který se k nehodě osobně dostavil.
Po ukončení šetření policistů hasiči pomohli pracovníkům odtahové služby s převrácením Tatry zpět na kola a vytažením zpět na silnici. Havarované auto bylo vyproštěno a odtaženo krátce před 17. hodinou. Poté písecká jednotka zásah ukončila závěrečným úklidem vozovky a vrátila se zpět na stanici. Kontaminovaná zemina bude odbagrována specializovanou firmou.

Odkazy do noveho okna

Dopravní nehoda NA, Nový Dvůr - 23. 4. 2019 (2)

Dopravní nehoda NA, Nový Dvůr - 23. 4. 2... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda NA, Nový Dvůr - 23. 4. 2019 (1)

Dopravní nehoda NA, Nový Dvůr - 23. 4. 2... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda NA, Nový Dvůr - 23. 4. 2019 (3)

Dopravní nehoda NA, Nový Dvůr - 23. 4. 2... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem