HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Piliny komplikovaly zásah hasičů na místě požáru

(22.10.2018) Tři jednotky hasičů dnes od půl čtvrté odpolední zasahovaly u požáru v kotelně ve firmě s dřevovýrobou. 

Profesionální jednotka z Valašského Meziříčí, jednotka města Rožnov pod Radhoštěm a dobrovolná jednotka z Valašské Bystřice s celkem šesti cisternami vyjely do Valašské Bystřice na Vsetínsku. Jako první k požáru přijeli místní hasiči, kteří potvrdili požár v prostoru kotelny firmy, který se šířil dál do vyšších pater budovy.

Zaměstnanci firmy se před příjezdem hasičů s pomocí dvou hadic, natažených z místní hydrantové sítě, snažili požár uhasit, ale marně.

Přijíždějící jednotky potupně k uhašení požáru použily pět hasebních proudů a dva vysokotlaké proudy. V dýchací technici hasili ve všech třech podlažích zasažené budovy. Samotný zásah komplikovalo velké množství pilin, které se v budově nacházely. Dvě a půl hodiny trval zásah hasičů, než dostali požár pod kontrolu a velitel zásahu mohl vyhlásit lokalizaci. Poté však s termokamerou objevovali další a další skrytá ohniska, která dohašovali. Zásah byl velmi náročný a pro hasiče nebezpečný, neboť požárem prohořely stropy. Hasiči se tak ke skrytým ohniskům dostávali za použití lanové techniky. Zbylé piliny prohrabávali a prolévali.

O další dvě hodiny později již velitel vyhlásil likvidaci požáru a jednotky se začaly postupně vracet na své stanice. Na místě na dohled nad požářištěm zůstala místní jednotka hasičů z Valašské Bystřice.

Škoda vzniklá požárem se vyšplhala na tři milióny korun. Uchráněné hodnoty byly vyčísleny na patnáct miliónů korun. Na místo se dostavil i vyšetřovatel příčin požárů, který šetří příčinu vzniku požáru.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem