HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pět jednotek zasahovalo u výbuchu a následném požáru v bytovém domě

K požáru bytu ve druhém patře bytového domu v Mohelnici vyjíždělo v neděli 13. září po poledni pět jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. 

Požár v bytě Mohelnice (2).jpg

Po příjezdu na místo a průzkumu silně zakouřeného objektu zjistily, že dým vychází z ohořelé kuchyně bytu, kde se nacházelo velké množství chemikálií různého druhu sloužících k nelegální výrobě omamných a psychotropních látek. Jednalo se o výbuch a následný požár, který se ještě před příjezdem hasičů podařilo obyvateli bytu uhasit, a tak se nerozšířil mimo kuchyň. Hasiči místo protipožárně zajistili a přetlakovou ventilací také objekt odvětrali. S ohledem na silný kouř a množství chemických látek probíhal zásah po celu dobu v dýchací technice.

IMG_0601.JPG

Obyvatele bytu našli policisté schovaného ve sklepě domu. Ti si také místo události převzali k následnému vyšetřování. Při požáru se muž zranil a také se nadýchal zplodin hoření, takže si jej do péče převzala zdravotnická záchranná služba. Z bytového domu se před příjezdem složek IZS evakuovalo 5 obyvatel. Na místo se dostavil také náš vyšetřovatel, který s Policií ČR spolupracoval při objasnění příčin požáru. Vyšetřování i nadále probíhá.

Na místě zasahovaly dvě jednotky profesionálních hasičů ze Zábřehu a ze Šumperku a tři jednotky SDH Mohelnice, Lukavice a Loštice.

por. Mgr. Lucie Balážová
tisková mluvčí 
HZS Olomouckého kraje
T: 777 420 107
T: 950 770 039
M: lucie.balazova@hzsol.cz
M: mluvci@hzsol.cz
Odkazy do noveho okna

IMG_0601

IMG_0601 

Detailní náhled

IMG_0590

IMG_0590 

Detailní náhled

IMG_0595

IMG_0595 

Detailní náhled

Požár v bytě Mohelnice (2)

Požár v bytě Mohelnice (2) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem