HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pět jednotek vyjelo do Psár k nahlášenému požáru haly s automobily

Ve středu dne 28. února krátce po třinácté hodině byl na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje oznámen požár objektu na likvidaci nákladních vozidel v obci Psáry v okrese Praha-západ. 

Operační důstojník k události vyslal profesionální hasiče ze stanic Jílové a Říčany a jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Dolní Jirčany, Osnice a Jílové.

Jako první se na místo dostavila dobrovolná jednotka z Dolních Jirčan, která provedeným průzkumem zjistila, že nejde o požár provozní haly, ale před objektem hoří nákladní automobil a plameny se rozšířily i na další vedle stojící nákladní vozidlo.

Hasiči zahájili zásah v dýchací technice pomocí dvou C proudů s vodou a následně přidali jeden D proud s pěnou. Požár se jim podařilo za několik minut lokalizovat a následně i zlikvidovat.

Co bylo příčinou vzniku požáru, je předmětem dalšího vyšetřování, ale jako jedna z nejpravděpodobnějších verzí je nedbalostní jednání zaměstnanců. Škoda vzniklá požárem byla vyčíslena na 200 tisíc korun.

nprap. Petr Svoboda
oddělení IZS
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem