HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pět jednotek likvidovalo požár staršího domu na Nymbursku

V pondělí 21. září deset minut před devátou hodinou přijalo Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje oznámení o požáru střechy jednopatrového domu v Městci Králové v okrese Nymburk. 

Operační důstojník k události vyslal profesionální jednotky ze stanic Nymburk a Poděbrady spolu s dobrovolnými jednotkami obcí Městec Králové, Sloveč a Žehuň. Po příjezdu první jednotky na místo bylo potvrzeno, že střecha objektu je požárem zcela zasažena. Provedeným průzkumem hasiči zjistili, že uvnitř se nikdo nenachází. Ke zdolání ohně nasadily jednotky dva vysokotlaké vodní proudy.

V půl desáté se hasičům podařilo dostat požár pod kontrolu a velitel zásahu ohlásil operačnímu středisku lokalizaci. Další fáze zásahu byla zaměřena na vyhledávání a dohašování skrytých ohnisek v půdním prostoru z výškové techniky.

V jedenáct hodin dopoledne byl požár zcela zlikvidován a místní dobrovolné jednotce byla nařízena dohlídka do 20 hodin.

Jako příčinu vzniku požáru určil hasičský vyšetřovatel úmyslné zapálení, proto byla na místo přivolána i kriminální policie. Škoda byla předběžně vyčíslena na jeden a půl milionu korun.

por. Ing. Tereza Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem