HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pět jednotek hasičů likvidovalo požár dílny v obci Niva na Prostějovsku.

Pomoc profesionálních a dobrovolných hasičů, včetně mezikrajské výpomoci jihomoravských hasičů si vyžádal požár dílenského objektu. Informaci o hořící střeše budovy s nebezpečím rozhoření na přilehlý domek převzala linka tísňové pomoci krátce po devatenácté hodině v sobotu 16.10.2015.  

Operační středisko hasičů Olomouckého kraje k místu ihned vyslalo z požární stanice v Prostějově, osádky dvou cisternových vozidel, posílené o dobrovolné jednotky hasičů Niva, Drahany a Protivanov. K pomoci s likvidací k místu dorazila také jednotka jihomoravských profesionálních hasičů stanice Boskovice.
 
V době příjezdu prvních hasičských jednotek ničivé plameny již z části pohlcovaly střechu sousedního domu, zcela pak zachvátily dílenské prostory a přilehlé stodoly. Hasiči za nasazení několik hasebních proudů zhruba po hodině zabránili dalšímu šíření a následující necelou hodinu pokračovali v rozebírání a dohašování zbylých ohnisek. Z důvodu zajištění dohledu a bezpečnosti u požářiště zde do ranních hodin zůstala místní jednotka hasičů Niva.
 
Co stojí za příčinou vzniku požáru je aktuálně v šetření, výše škody byla předběžně vyčíslena v částce 250 tis korun. Celá událost se naštěstí obešla bez zranění.
 
 
Zdeněk Hošák
Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje
email: zdenek.hosak@hzsol.cz
tel : +420 950 770 039 ( linka tiskový mluvčí )
tel : +420 950 770 246 ( kancelář )
mobil: +420 721 810 541
web : www.hzsol.cz

vytisknout  e-mailem