HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Perná hodinka mladoboleslavských hasičů

V sobotu 7. října se v hasebním obvodu stanice HZS Mladá Boleslav staly v krátkém časovém úseku dvě dopravní nehody, ke kterým po chvíli přibyl i menší požár. 

První nehoda byla ohlášena krátce po 17. hodině, a to v centru města poblíž OC Bondy. K události byla vyslána profesionální jednotka se dvěma cisternami a vozidlem velitelem čety. Na místě bylo zjištěno, že došlo ke střetu tří osobních automobilů. Přivolány byly i dvě posádky zdravotnické záchranné služby, které si převzaly do ošetření jednu zraněnou dospělou osobu a také jedno dítě. Hasiči zasypali uniklé provozní náplně a na havarovaných vozidlech provedli protipožární opatření. Zároveň spolu s Policí ČR řídili v místě hustého provozu dopravu.

O třicet minut později byla ohlášena další nehoda také tří osobních automobilů, tentokrát na dálnici D10 na 45. km ve směru z Prahy do Turnova. Z původního hlášení nebylo zřejmé, zda bude potřeba vyprostit případně zaklíněné osoby. Na místo byla vyslána právě jedna z vracejících se cisteren a velitel čety, kromě toho ze stanice vyjel také vyprošťovací automobil a za nedlouho i vyšetřovatel a řídící důstojník. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se na dálnici srazily dokonce čtyři osobní automobily, ve kterých cestovalo celkem jedenáct osob, včetně tří dětí. Hasiči opět provedli stejné úkony jako u předešlé nehody a vyšetřovatel pořídil fotodokumentaci. Po dobu zásahu a vyšetřování kolize byla dálnice v uvedeném směru zcela uzavřena. Tato nehoda se obešla bez zranění.

Tím ale vše pro mladoboleslavskou jednotku neskončilo. Další cisterna vracející se od první nehody byla z cesty odeslána k nahlášenému požáru chaty do obce Krnsko. Ze stanice vyrazila ještě velkokapacitní cisterna a vyšetřovatel požárů. V průběhu jízdy k události bylo upřesněno, že nejde o požár chaty, ale hoří odpad vedle budovy. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že požárem je zasažena hromada odpadu z autovraků na ploše několika metrů čtverečních. Požár byl uhašen pomocí jednoho C proudu. Tento případ si převzal vyšetřovatel k dalšímu šetření. Na místě také zasahovala hlídka Policie ČR, která provedla lustraci přítomných osob.

por. Ing. Michal Macoun
vyšetřovatel požárů
ÚO Mladá Boleslav

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem