HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Periodická odborná příprava velitelů a strojníků jednotek SDH obcí okresu Praha – západ

Začátkem září a následně koncem října proběhla cyklická odborná příprava velitelů a strojníků jednotek sborů dobrovolných hasičů okresu Praha-západ. Toto pravidelné prodlužování odborností „velitel“ a „strojník“ organizoval HZS Středočeského kraje, stanice Řevnice a Jílové u Prahy. 

Pozváni byli velitelé a strojníci z 36 jednotek SDH obcí okresu Praha-západ. Školení proběhlo dvoufázové. V září se uskutečnila teoretická část. Pro velitele v hasičské zbrojnici SDH Zbraslav a pro strojníky v hasičské zbrojnici SDH Skochovice. Druhou fází byla praktická část. S ohledem k počtu zúčastněných se konala na dvou místech s časovým odstupem. Jedna část v okolí obce Jíloviště a druhá ve Ski areálu Chotouň.

Praktická část byla společná pro velitele i strojníky. Na několika stanovištích (pořadová příprava, dálková doprava vody, požár v nepřístupném terénu, čerpací stanoviště, DN, únik NL, vyplnění zprávy ze zásahu, zdravotní příprava, práce ve výškách a hašení v uzavřených prostorách) prověřila znalosti nabyté jak v teoretické části odborné přípravy, tak samostudiem nebo praxí získanou činností v jednotkách. Celá periodická odborná příprava byla zakončena písemnou zkouškou.

Do organizace a provádění se zapojilo 26 příslušníků obou stanic HZS pod vedením velitele čety PS Řevnice ppor. Jiřího Fürsta. Své zázemí poskytly SDH Jíloviště, Zbraslav a Skochovice. Všem výše uvedeným patří poděkování.

npor. Bc. Miroslav Český
velitel stanice HZS Řevnice

vytisknout  e-mailem