HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pátrání po pohřešované osobě se sebevražedným úmyslem

Taktické cvičení v Horažďovicích  

3Fotogalerie zde.
Ve středu 5. září 2012 v 9:00 hodin bylo na OOP Horažďovice nahlášeno pohřešování osoby, která zanechala dopis na rozloučenou. Z dopisu bylo zřejmé, že osoba uvažuje o spáchání sebevraždy. Nejpravděpodobnějším místem výskytu pohřešované osoby byla lokalita bývalého muničního skladu u obce Horažďovice předměstí.
 
Vzhledem k velikosti a členitosti dané lokality si PČR vyžádala součinnost jednotky HZS a Městské policie Horažďovice, ZÚ Hlučín požádala o vyslání psovodů se psy s atestem na plošné vyhledávání a ZR Zbiroh o vyslání příslušníků pro vytvoření rojnice.
 
Pozemní jednotky propátrali terén. Ke zklidnění a stabilizaci situace s cílem odvrátit osobu od dokonání sebevraždy byl nasazen vyjednavač PČR.      
 
Cílem cvičení bylo zdokonalit a prohloubit spolupráci složek IZS; ověřit komunikaci mezi operačními středisky a ostatními zapojenými subjekty v místě zásahu; seznámit se s problematikou u zásahu složek IZS v členitém terénu; praktický nácvik vyjednávání s osobou, která deklaruje sebevražedné úmysly.
 
 
Zúčastněné jednotky:
 
HZS Horažďovice
HZS Sušice
Záchranná rota Zbiroh
Záchranný útvar Hlučín
PČR
MěP Horažďovice

vytisknout  e-mailem