HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Patnáct událostí v souvislosti s nedělními bouřkami v Moravskoslezském kraji

V sobotu 20 událostí. 

Během neděle 10. června 2018 řešily jednotky hasičů Moravskoslezského kraje v souvislosti s vytrvalým deštěm celkem patnáct událostí. 

Do půl sedmé večer mají zatím nejvíce zásahů hasiči, a to jak profesionální, tak i dobrovolní, stejně jako včera v sobotu 9.6.2018, v okrese Bruntál. Jejich zásah si vyžádalo celkem 7 událostí spojených se silnými dešti a bouřkami. V okresech Opava, Nový Jičín, Frýdek-Místek a Ostrava je to prozatím po dvou událostech. V porovnání se sobotu se jedná o klidnější průběh přechodu bouřek a deště přes území Moravskoslezského kraje.

Většinou se opět jednalo o čerpání vody z domů, garáží, sklepů a silnic, kde bylo třeba tlakovou vodou protlačit propustky u silnic a zprůchodnit tak odtokovou cestu pro dešťovou vodu.

Dvě desítky sobotních zásahů kvůli silnému dešti

Během soboty 9. června 2018 řešily jednotky hasičů Moravskoslezského kraje v souvislosti s vytrvalým deštěm dvě desítky událostí. 

Nejvíce zásahu měli hasiči, a to jak profesionální tak i dobrovolní, v okrese Bruntál. Jejich zásah si vyžádalo celkem 7 události spojených se silnými dešti. V okrese Frýdek-Místek bylo řešeno celkem 5 událostí. Většinou se jednalo o čerpání vody ze sklepů a silnic, kde bylo třeba tlakovou vodou protlačit propustky u silnic tak, aby voda měla volnou cestu k odtoku.

Většina jednotek Moravskoslezského kraje se na své domovské základny vrátila kolem 19 hodiny.

npor. Ing. Lukáš Popp, zastupující tiskový mluvčí HZS MSK

Odkazy do noveho okna

voda (1)

voda (1) 

Detailní náhled

voda (2)

voda (2) 

Detailní náhled

voda (3)

voda (3) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem